Termékek
Megoldások
Szolgáltatások
Referenciák
Rólunk
Kapcsolat
 
Termékek
  Szoftverek Eszközök
Szoftvereink nagy része a PKI technológiához kapcsolódó megoldásokat kínál.
Termékcsaládjaink az informatikai biztonsághoz kötődnek, különféle lehetőségeket biztosítanak az elektronikus kézi aláírásra, a digitális aláírásra...szem előtt tartva a megbízhatóságot.
Hiteles, hosszú távú tárolása az e-dokumentumoknak

 

Az elektronikus aláírás terjedésével szorosan összefügg az elektronikus dokumentumok számának jelentős (exponenciális) növekedése. A tárolt dokumentumoknak hosszú távon érvényesnek kell lennie, és meg kell felelnie bizonyos gazdasági és jogi követelményeknek.

Mi a tanúsított archiválás?


Az elektronikus aláírás használata különböző kriptográfiai algoritmusokra (titkosítás). Néhány ezek közül elméletileg feltörhető próbálgatással. Azért csak elméletileg, mert a lehetséges esetek próbálgatása több generáció idejét venné igénybe a mai ismeretek és a számítási kapacitás tekintetében.
De a számítástechnológia fejlődésével lehetséges, hogy néhány titkosító kulcs (kódsorok) rövidnek bizonyul, és néhány éven belül feltörhető lesz (a dokumentum hitelességi megőrzésének időtartamán belül).
Ez lehetővé tenné a módosítást, az elektronikusan aláírt dokumentumok meghamisítását. Például egy dokumentum aláírása az eredeti tulajdonos nevében, egy másik törött kulcs felhasználásával.

A hiteles archiválás folyamatos nemzeti és nemzetközi szabványok ellenőrzésén alapul. Abban az esetben, ha egy technikáról elterjed, hogy megbízhatatlan, hamarosan gyakorlati lehetőség adódik rá, hogy feltörjék. Ilyenkor erősebb elektronikus aláírással (a hosszabb kulcsot használva) kell megerősíteni.

Az archiválási szolgáltatás feladata a megbízható rendszer követelményeinek megteremtése, amelyet a felhasználó üzemeltet (akár egy minősített rendszer, akár belső folyamat az IT rendszeren belül) a következő szolgáltatások biztosítása a biztonsági mentés teljes időtartamára:

 • Elérhetőség
  A rendelkezésre álló archivált adatok megőrzése: Ez a funkció biztosítja, hogy a felhasználó megtartja az archivált adatokat (az archiválási időtartam végéig), és biztosítja a hozzáférést az arra jogosultaknak (folyamatosan). Fontos, hogy az InfoArchive vezérli a hozzáférést, de az adatok tárolása nem ebben a rendszerben történik!
 • Integrálás
  A tárolt adatok integritásának megőrzése: Ez a funkció biztosítja, hogy az archivált adatokat olyan módon őrzi meg a felhasználó, amely megakadályozza a jogosulatlan változtatásokat és képes felismerni őket. A dokumentumon a későbbi jogosulatlan módosítások megakadályozását tekintve fontos, hogy ez a védelem az adatokkal kapcsolatos tárolási megoldásokat, és a környezet védelmét együttesen kell kezelni!
 • Titoktartás
  Az archivált adatok titokban tartása: Ez a szolgáltatás biztosítja, hogy az archivált adatokat a felhasználó olyan módon őrzi meg, amely megakadályozza a jogosulatlan megismerést az archívumban. Az InfoArchive ha szükséges, elvégzi az adatok titkosítását, de biztosítani a védelem biztosítása a környezet feladata.
 • Letagadhatatlanság
  Archivált adatok hitelessége és a származás letagadhatatlansága: Ez a funkció biztosítja, hogy az - az archivált adatok benyújtását megelőzően elektronikus aláírás szolgáltató - aláírója nem később tagadhatja, hogy az adatok tőle származnak.
 • Törlés kérésre
  Archivált adatok törlése: A felhasználónak gondoskodnia kell arról, hogy az archivált adatokat, a hitelesített kérelmek alapján, és az archiválási idő leteltével, az adat a rendszerből visszavonhatatlanul törlődik. Az elektronikus dokumentumok (adatok, file) külső tároló megoldásokban találhatók (nem az InfoArchive rendszer része), a végleges törlést ezeknek kell biztosítaniuk.
 • Tanúsítványok kiadása
  Ez a szolgáltatás biztosítja, hogy a felhasználó kiadhatja eredetiségigazolásokra a különböző adatokat.
 • Értelmezhetőség
  Az archivált adatok fenntartása: Ez a funkció garantálja az archivált adatok olvashatóságát, garantált a formázott dokumentumok esetén is.
 • Titkosítás
  Az archivált adatok titkosított formában tárolása: A felhasználó feltételezheti, hogy részben vagy egészben titkosítja az archivált adatokat a rendszer, és így tárolja a fokozott titoktartási kötelezettség biztosítása érdekében. Az InfoArchive ha szükséges, képes titkosítani kapott adatokat. 
     
REFERENCIÁK TERMÉKEK MEGOLDÁSOK SZOLGÁLTATÁSOK PÁLYÁZATOK CÉGÜNKRŐL
Aegon Magyarország Zrt.
Magyar Államkincstár Mezőgazdasági és Vidékfejlesztés
Converta
Alpha-Machine
Formula 400
mySigno
InfoProve
InfoArchive
SipCam
Wacom STU-430
Hiteles kézi aláírás
Elektronikus dokumentum hitelesítés
Biztonságos videó rögzítés
Elektronikus számlázás
Rendszer-üzemeltetés
Szerver-oldali alkalmazásfejlesztés
Mobil-alkalmazás fejlesztés
Rendszertervezés támogatás
Oktatás
SECURE IP CAMERA RENDSZER
InfoProtect SE
Rólunk
InfoScope Kft.  4034 Debrecen Vágóhíd utca 2.   Alapítva: 2002   E-mail: info@infoscope.hu