Termékek
Megoldások
Szolgáltatások
Referenciák
Rólunk
Kapcsolat
 
Pályázatok

SECURE IP CAMERA RENDSZER

Azonosító szám: GOP-1.3.1-11/A-2012-0075

Lezárt

Az InfoScope Informatikai és Szolgáltató Kft. az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében egy 71 millió Ft-os összköltségű K+F projektet valósított meg, amelyet az Európai Unió 32 millió Ft-os vissza nem térítendő támogatásban részesített.
A „Secure IP Camera rendszer mobil környezetben” című projekt keretében olyan mobiltelefonon alkalmazható biztonsági rendszert fejlesztettünk ki, amelyben a felvétel elkészítésével egy időben történik meg a biztonsági információik beállítása és a felvétel titkosítása.


A projektünket érintő legnagyobb újítás, hogy egy fázisban tehető meg a biztonsági beállítások konfigurációja (ki, és meddig nézheti meg a videót) és a kamera felvétele. Ezek rögzítése a képinformációhoz nem igényel speciális eszközöket, elegendő csupán az elterjedt Android rendszerű okostelefon vagy tablet.
A projekt alatt számoltunk azzal, hogy napjainkban nagy számban és minőségben elterjedtek a mobil eszközök, melyek képesek elegendő felbontású és minőségű videót készíteni a SIPCAM kamerához.
Egy két-oldalú kommunikációs feladatot sikerült megoldanunk a projekt alatt. A mobil eszköz kamerája biztonságos az offline felvételhez, és az eszköz biztonságos az offline lejátszáshoz.
Mivel a felvétel mobil eszközökön történik, szükségünk volt egy olyan folyamat kifejlesztésére, amely folyamatai és metódusai hamarabb történnek, mint a rendszer biztosítása.
Más-más megoldásokat kellett kidolhoznunk a felvételre és a lejátszásra.
A felvétel ideje alatt a kamera képtelen eldönteni, hogy a host-szerver hiteles vagy nem, de a projekt eredménye képpen kidolgoztunk egy megoldást erre. A felvétel csak akkor engedélyezhető, ha a szerver utólagos hitelesítése megtörtént.
A biztonsági kulcsok hiteles és biztonságos rendelkezésre állását megoldottuk egy olyan környezetben, ahol az offline üzemmód miatt, lejátszónak nincsen lehetősége hogy azonosítsa a szervert.


     
REFERENCIÁK TERMÉKEK MEGOLDÁSOK SZOLGÁLTATÁSOK PÁLYÁZATOK CÉGÜNKRŐL
Aegon Magyarország Zrt.
Magyar Államkincstár Mezőgazdasági és Vidékfejlesztés
Converta
Alpha-Machine
Formula 400
mySigno
InfoProve
InfoArchive
SipCam
Wacom STU-430
Hiteles kézi aláírás
Elektronikus dokumentum hitelesítés
Biztonságos videó rögzítés
Elektronikus számlázás
Rendszer-üzemeltetés
Szerver-oldali alkalmazásfejlesztés
Mobil-alkalmazás fejlesztés
Rendszertervezés támogatás
Oktatás
SECURE IP CAMERA RENDSZER
InfoProtect SE
Rólunk
InfoScope Kft.  4034 Debrecen Vágóhíd utca 2.   Alapítva: 2002   E-mail: info@infoscope.hu