Termékek
Megoldások
Szolgáltatások
Referenciák
Rólunk
Kapcsolat
 
Pályázatok

InfoProtect SE

Azonosító szám: GOP-1.3.1-11/C-2011-0220

Lezárt

Az Infoscope Informatikai és Szolgáltató Kft. 24,8 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében megvalósított K+F projektjére.

A projekt megvalósítása 2012. április 01-én kezdődött meg és 2013. március 12-én fejeződött be.

A 38,1 millió forint összköltségű projekt keretében került beszerzésre egy nagy teljesítményű titkosító eszköz (Hardver Security Modul – HSM). Az Infoscope Kft. által korábban kifejlesztett az "Attribútum tanúsítvány kibocsátó rendszer" továbbfejlesztése volt a cél. Míg a korábbi megoldás csak általánosságban biztosította az információk attribútum tanúsítvány alapú hozzáférésének szabályozását, addig a jelenleg kidolgozott fejlesztés lehetőséget biztosít a felhő, vagy ASP alapú szolgáltatás esetében privát kulcsok tárolására, biztonságos elérésére, és több kulccsal történő titkosítása esetén a használt kulcsok feloldására.

Az "InfoProtect SE" című projekt során kifejlesztésre került egy egymástól el nem választható hardver és szoftver, amelynek során az attribútum tanúsítvány alapú szoftvervédelemhez használt kulcsok kezelése és a szoftver licenc jogosultság eldöntéséhez szükséges alkalmazási logika a védett hardver környezetben, a HSM-en belül futó alkalmazás keretében valósul meg.

A HSM- ben futó alkalmazási logika miatt az ellenőrzéshez szükséges kulcsok soha nem kerülhetnek ki a HSM védett környezetéből, és az azzal szorosan összefüggő logika is védett marad, így egy ASP/cloud szolgáltató is biztonságosan tudja üzemeltetni. Az attribútum tanúsítvány fejlesztésével foglalkozó kutatás-fejlesztési projekt lehetővé tette az Infoscope Kft. számára, hogy megerősödjön az információvédelemmel foglalkozó cégek között, valamint azt is, hogy fejlesztői létszámát egy fővel növelje.


     
REFERENCIÁK TERMÉKEK MEGOLDÁSOK SZOLGÁLTATÁSOK PÁLYÁZATOK CÉGÜNKRŐL
Aegon Magyarország Zrt.
Magyar Államkincstár Mezőgazdasági és Vidékfejlesztés
Converta
Alpha-Machine
Formula 400
mySigno
InfoProve
InfoArchive
SipCam
Wacom STU-430
Hiteles kézi aláírás
Elektronikus dokumentum hitelesítés
Biztonságos videó rögzítés
Elektronikus számlázás
Rendszer-üzemeltetés
Szerver-oldali alkalmazásfejlesztés
Mobil-alkalmazás fejlesztés
Rendszertervezés támogatás
Oktatás
SECURE IP CAMERA RENDSZER
InfoProtect SE
Rólunk
InfoScope Kft.  4034 Debrecen Vágóhíd utca 2.   Alapítva: 2002   E-mail: info@infoscope.hu