Termékek
Megoldások
Szolgáltatások
Referenciák
Rólunk
Kapcsolat
 
Megoldások

Elektronikus dokumentum hitelesítés

Mind a bejövő, mind a kimenő információnak sérthetetlenül kell célba érnie, vagyis az elektronikus információcserében megkerülhetetlen a hitelesség kérdésköre: biztosan kell tudni, hogy a „túloldalon” az írta alá, küldte el a dokumentumot, aki arra jogosult, valamint egy hitelesítés szolgáltató ellenőrzése alapján rendelkezik a megfelelő tanúsítvánnyal az azonosíthatóság érdekében.

Ennek a 100 százalékos megbizonyosodásnak az eszköze az üzleti és közigazgatási használatban is a digitális aláírás, amely már jogi értelemben is egyenértékű a hagyományossal. A dokumentum aláíráshoz technikailag kapcsolható az időbeliséget egyértelműen igazoló időbélyegzés.

A jelen alkalmazáshoz kapcsolódó másik funkció a PDF (Portable Document Format hordozható dokumentum formátum) dokumentumokat írja alá digitálisan, és látja el időbélyegzővel. Ennek előnye, hogy szinte bárki el tudja olvasni, használatához nem kell külön szoftver, hiszen az ingyenes Acrobat Reader mindenki gépén ott van. A szerver a két formátum előnyeit egyesíti egy vállalatnál vagy akár az államigazgatásban. Mint az elektronikus kommunikációs kapuban lévő hitelesítési termék biztosítja a kimenő üzenetek hiteles elektronikus aláírását és időbélyegzését, valamint ugyanezt a bejövő információk alapján mind XML, mind pedig PDF formátumban.

Az elektronikus adatfogadás lehetősége technikailag bizonyos vállalati-közigazgatási szinten, bizonyos körben már megoldott, viszont a vállalatnak törvényi előírás szerint be kell várnia a papír alapú fizikai aláírást tartalmazó dokumentumokat is, amennyiben az elektronikus dokumentum nem felel meg az elektronikus aláírásról szóló jogszabályban foglalt követelményeknek (elektronikus aláírás és bizonyos esetekben időbélyegzés). A feldolgozási folyamatok gyorsításának érdekében meg kell valósítani a dokumentumok papírmentes, hiteles fogadási és küldési lehetőségét.

Mivel az általunk ajánlott megoldás jól paraméterezhető, és nem függ a küldendő adatoktól, illetve az azokat meghívó alkalmazástól, ezért a vállalat a legteljesebb körben használhatja azt az ügyviteli folyamataiban. A rendszerfüggetlen alkalmazáscsomag paraméterezhető funkciói hitelesítési, hitelesség-ellenőrzési, illetve formátumkonverziós feladatokat látnak el, mindeközben meghagyva az üzleti folyamatok kezelését az őt hívó rendszereknek.

A felhasználók egyik csoportjába azok az általános ügyfelek tartozhatnak, akiknél fontos, hogy a kapott információkat vizuálisan is értelmezni tudják. Itt a PDF alapú kommunikáció javasolható: előnye, hogy könnyen értelmezhető a fogadó fél által is, szabványos, ingyenes szoftver biztosítja a dokumentum megtekintését, és csatolt fájlként -- ha szükséges -- egyéb információk is küldhetők (például kalkuláció vagy elszámolás). A másik csoportot azok az ügyfelek alkotják, akikkel kapcsolatban jellemzően alkalmazások közötti adatcsere folyik. Mivel itt a vizualitás nem feltétel, a gyors, automatikus XML alapú kommunikáció kerül előtérbe

Az InfoProve ugyanakkor támogatja a vegyes megoldást, tehát a PDF-be lehet XML-t, és az XML-be lehet PDF-et csatolni (vagy más típusú állományt is), természetesen a hitelesítést (elektronikus aláírást és időbélyegzést) az adott típusnak megfelelően végezve el.

Az eddigi bevezetési tapasztalatok alapján elmondható, hogy a termék integrálása a meglévő informatikai környezetbe, folyamatokba könnyen megoldható, nem igényli a meglévő rendszerek jelentős átalakítását, pláne teljes cseréjét.


     
REFERENCIÁK TERMÉKEK MEGOLDÁSOK SZOLGÁLTATÁSOK PÁLYÁZATOK CÉGÜNKRŐL
Aegon Magyarország Zrt.
Magyar Államkincstár Mezőgazdasági és Vidékfejlesztés
Converta
Alpha-Machine
Formula 400
mySigno
InfoProve
InfoArchive
SipCam
Wacom STU-430
Hiteles kézi aláírás
Elektronikus dokumentum hitelesítés
Biztonságos videó rögzítés
Elektronikus számlázás
Rendszer-üzemeltetés
Szerver-oldali alkalmazásfejlesztés
Mobil-alkalmazás fejlesztés
Rendszertervezés támogatás
Oktatás
SECURE IP CAMERA RENDSZER
InfoProtect SE
Rólunk
InfoScope Kft.  4034 Debrecen Vágóhíd utca 2.   Alapítva: 2002   E-mail: info@infoscope.hu